DCSIMG
Lifelong Learning ProgrammeСъс съдействието на Програмта за учене през целия живот на Европейския Съюз

Използвайте най-добрите практики по преподаване на фундаментални науки
"reif fur MINT" е кампания за STEM обучение, насочена към ученици и стдуенти.
Целта й е да развие интереса на младите хора към акриера в науката. Включва списание, което достига до ученици, студенти, училища, университети, кариерни центрове и много други.
Можете да поръчате списанието безпланто или да го свалите от специално изградения уебсайт.
http://www.reif-magazin.de/
https://www.youtube.com/watch?v=rRmtDlKxX5E


"Ideenflug" е училищно състезание, спонсорирано от Airbus Group и организирано от издателство "jungvornweg".
Състеазанието е насочено към ученици от гиманазията, които разратоват свои идеи за бъдещето на аерокосмическото инженерство и представят авторски текстове, фотографии, видеоклипове или модели.
"Ideenflug" се провежда вече за пети пореден път. Можете да намерите повече информация на следните уеб-страници:
http://www.airbusgroup-ideenflug.de/
https://www.youtube.com/watch?v=ohFoazctvcM"juri" е национална инициатива за кариерно разивите в областта на технологията на Федерацията на германската аерокосмическа индустрия.
"juri" представлява годишно състезание за основните училища, като темата му е ориентирана към полетите. В момента се порвежда за четвърта поредна година и в него се включиха рекорден брой участници! Включва специално детско списание и обучителни материали.
Издателстов "jungvornweg" организира състезанието и е отговорно за производството на всички медийни продукти. Няколко пъти "juri" е било отличавано през годините, включително и със златен медал HR Excellence Award "Best National Recruiting Campaign" и сребърден в категория "Best Corporate Publishing Award".
http://www.skyfuture.de/juri


skyfuture.de е информационна платформа за гимназиални ученици и студенти, заинтересувани от аерокосмическото инженерство.
skyfuture.de е партньор на проекта. Сред парньорите са: Deutsche Gesellschaft fur Luft- und Raumfahrt, bavAIRia, BDLI, Bundeswehr, DGLR, Diehl Aerosystems, EADS, Hamburg Aviation, Liebherr-Aerospace, Lufthansa Technik, MBDA Germany, MTU Aero Engines и Rolls-Royce.
https://www.facebook.com/skyfuture.deНеправителствената асоциация "Наука на сцената Европа" предоставя платформа за обмяна на иновативни концепции за обучение по науки на учители по науки от 25 дръжави. Инициативата достига над 40 000 учителя. Основният спонсор е федерацията на немските работодатели.
http://www.science-on-stage.eu/"Komm, mach MINT." е част от държавна инициатива за повишаване на квалификациите и има за цел да увеличи интереса на жените към кариера в науката и технологията. Повече от 190 държави подкрепят инициативата.Разберете повече на уебсайта:
http://www.komm-mach-mint.de/
https://www.facebook.com/KommmachMINTНеправителствената немска асоциация Фондация "Telekom" е посветена на подобряването на образованието по STEM education. Предлага различни проекти за ученици и студенти като "Академия за млади инженери", "Практическо обучение", "Град на младите учени" и др. Чрез помощта на различни стипендии подкрепя ученици и студнети.
http://www.telekom-stiftung.de/dts-cms/
https://www.facebook.com/Deutsche.Telekom.Stiftung
Lifelong Learning ProgrammeПроектът MARCH (MAking science Real in SCHools) е финансиран с подкрепата на Европейската Комисия. Статиите и материалите тук отразяват гледната точка само на автора/авторите. Комисията по ниаккъв анчин не може да бъде отговорна за употребата на информацията, посочена по-горе.
British CouncilBritish Science AssociationForum DemokritJungvornwegScience on SocietyEducation Development CentreCiencia VivaCenter for the Promotion of ScienceEducational Radio-Television Directorate, Greek Ministry of Education