DCSIMG
Lifelong Learning ProgrammeProjekat je podržan od strane Lifelong Learning Programme Evropske unije

Saznajte više o našim radionicama

workshops general

Ukupno, 7 lokalnih radionica (LW)  je realizovano – u svim partnerskim zemljama: Litvaniji, Nemackoj, Portugaliji, Srbiji, Grckoj, Velikoj Britaniji i Bugarskoj – kako bi se zajedno okupili nastavnici, ucenici i istraživaci i fokusirali na metodologije i obrazovne sadržaje koji bi mogli da nauku u školama ucine atraktivnijom ucenicima. (npr. digitalni sadržaji, društveni aspekti nauke, istraživaci kao uzori, umetnost i nauka). Opšta tema koja se provlacila kroz sve radionice bila je: ‘Nauka i održivi gradovi;.

Nakon izvedenih zakljucaka sa ovih radionica, 3 internacionalne radionice održane su u Litvaniji, Portugaliji i Bugarskoj. U Litvaniji, predstavljene su inovativne prakse koje su testirane u Litvaniji i Nemackoj, u Portugaliji prakse iz Portugalije i Velike Britanije, i na kraju u Bugarskoj fokusirali smo se na prakse iz Srbije, Grcke i Bugarske.

Ove radionice su ukljucile sve projektne partnere, kao i kljucne eksperte van projekta. Video i foto dokumentacija ovih radionica se nalazi na našem sajtu, kako bi što više edukatora, nastavnika, ucenika i kreatora politike iz Evrope moglo da se upozna sa ishodima.

Sledeca tabela prikazuje svaku radionicu projekta MARCH prema vrsti, zemlji i datumu kada je održana.

Vrsta radioniceZemljaDatum
Lokalna Radionica(LR) Litvanija 19.februar 2015.
Lokalna Radionica(LR) Nemacka 20.februar 2015.
Lokalna Radionica (LR) Portugal 6. mart 2015.
Lokalna Radionica (LR) Srbija 6-7. mart 2015.
Lokalna Radionica (LR) Grcka 20. mart 2015.
Internacionalna Radionica (IR) Litvanija 24-25. mart 2015.
Lokalna Radionica (LR) Velika Britanija 17. april 2015.
Internacionalna Radionica (IR) Portugalija 8. maj 2015.
Lokalna Radionica (LR) Bugarska 19. maj 2015.
Internacionalna Radionica (IR) Bugarska 6. oktobar 2015.

 

Možete pronaci više informacija, ukljucujuci datume, programe i fotografije, sa naših radionica, kategorisane po lokacijama, na našem ‘Radionice’ naslovnom meniju.

 

Lifelong Learning ProgrammeProjekat MARCH (MAking science Real in SCHools) je finansiran od strane Evropske komisije. Ova publikacija odražava samo stavove autora projekta, i Komisija se ne može smatrati odgovornom za upotrebu informacija koje su sastavni deo ovog projekta.
British CouncilBritish Science AssociationForum DemokritJungvornwegScience on SocietyEducation Development CentreCiencia VivaCenter for the Promotion of ScienceEducational Radio-Television Directorate, Greek Ministry of Education