DCSIMG
Lifelong Learning ProgrammeProjekat je podržan od strane Lifelong Learning Programme Evropske unije

Piloti projekta

O MARCH školskim pilotima

Piloti su bazirani na ishodima projektnih događaja na temu “Održivi gradovi”, ali i na osnovu empirijske studije The State of the Art in Science Education: Rezultati empirijske studije Projekta MARCH (pdf), dobre prakse, metodologije i rezultati do koji se došlo preko lokalnih (LWs) i internacionalnih radionica (ISWs), kao i novih alata i tehnika razvijenih kroz održane vebinare. Više od 1200 nastavnika i 1400 učenika je učestvovalo u projektnim aktivnostima.

Kako bi pomogli nastavnicima da osmisle i primene pilote u svojim školama, napravljen je Priručnik za nastavnike koji možete pronaći i preuzeti ovde (pdf). U ovom Priručniku, prikazana je 21 dobra praksa koje su prikupljene iz svih partnerskih zemalja, kako bi nastavnici mogli da ih primene u svojoj nastavi, ali i da ih inspirišu sa novim obrazovnim metodama, a sve u cilju da se nastava iz prirodnih nauka učini atraktivnijom i prijatnijom za učenike. Plan časa, upitnici, izvori kao i uputstvo za prezentaciju rezultata se nalaze u Priručniku takođe.

Pored Priručnika, organizovane su edukacije u svim partnerskim zemljama, na kojima se okupila lokalna obrazovna zajednica koja će pomoći na razne načine da primena pilota u školama bude što jednostavnija za nastavnike kao i za učenike.

Piloti su realizovani u periodu od februara do oktobra 2016, gde su nastavnici imali priliku da ih primene u svojoj nastavi, u okviru jednog školskog časa ili celog polugodišta u odnosu na mogućnosti.

Lifelong Learning ProgrammeProjekat MARCH (MAking science Real in SCHools) je finansiran od strane Evropske komisije. Ova publikacija odražava samo stavove autora projekta, i Komisija se ne može smatrati odgovornom za upotrebu informacija koje su sastavni deo ovog projekta.
British CouncilBritish Science AssociationForum DemokritJungvornwegScience on SocietyEducation Development CentreCiencia VivaCenter for the Promotion of ScienceEducational Radio-Television Directorate, Greek Ministry of Education