DCSIMG
Lifelong Learning ProgrammeProjekat je podržan od strane Lifelong Learning Programme Evropske unije

Iskoristite najbolje prakse u nastavi prirodnih nauka
"reif fur MINT" je STEM kampanja za srednje škole i studente univerziteta. Objavljena je od strane incijative "MINT Zukunft schaffen", a sponzorisana od Nemačkog Telekoma i realizovana od strane izdavačke kuće jungvornweg.
Cilj kampanje je pokretanje interesa mladih za STEM teme i karijeru u ovoj oblasti. Časopis na ovu temu je u okviru kampanje podeljen učenicima u školama, na univerzitetima, u nacionalnoj službi za zapošljavanje, kao i trening centrima, a podeljen je i na vebsajtu, na Facebook profilu, kao i to da je pušten tizer video i ispitivanje koje je sprovedeno nad studentima.
Časopis se može besplatno naručiti ili skinuti sa vebsajta.
http://www.reif-magazin.de/
https://www.youtube.com/watch?v=rRmtDlKxX5E


"Ideenflug" je takmičenje za učenike sprovedeno od strane Airbus grupe, a organizovano od strane izdavačke kuće jungvornweg.
Takmičenje je namenjeno učenicima srednjih škola. Po timovima, oni razvijaju svoje ideje o budućnosti vazdušno-kosmičkog prostora i predstavljaju ih kroz tekst, fotografiju, video snimke ili modele.
"Ideenflug" se trenutno održava po peti put. Sve informacije o takmičenju možete pronaći na vebsajt, zajedno sa materijalima za predavanja na temu STEM, kao i informacije za treninge o vazdušno-kosmičkom prostoru.
http://www.airbusgroup-ideenflug.de/
https://www.youtube.com/watch?v=ohFoazctvcM"juri" je nacionalna tehnološka inicijativa za regrutovanje Nemačke federacije vazdušno-kosmičke industrije.
"juri" je godišnje takmičenje za osnovne škole u kojem mogu učestvovati svi učenici koje zanima letenje. Trenutno se održava po četvrti put, sa najvećim brojem učesnika do sada. Takmičenje prati časopis i materijal za predavanje.
Izdavačka kuća jungvornweg organizuje takmičenje i proizvodi sve medijske proizvode. "juri" je nagrađivan nekoliko puta, između ostalog i sa HR nagradom za izuzetnost "Najbolja nacionalna kampanja za regrutovanje" zlatna medalja i "Nagrada za najboljeg izdavača" srebrna medalja.
http://www.skyfuture.de/juri


skyfuture.de je informativna platforma za učenike srednjih škole i saudente univerziteta koje interesuje bavljenje vazdušno-kosmičkim prostorom. Tu mogu pronaći sve informacije o univerzitetskim studijama, okupacionim treninzima i karijerskim putevima u ovoj oblasti, intervjue, video klipove i baze podataka.
skyfuture.de je partnerski projekat. Partneri koji učestvuju su između ostalih i Deutsche Gesellschaft fur Luft- und Raumfahrt (Nemačko društvo za vazdušno-kosmički prostor), bavAIRia, BDLI, Bundeswehr, DGLR, Diehl Aerosystems, EADS, Hamburg Aviation, Liebherr-Aerospace, Lufthansa Technik, MBDA Germany, MTU Aero Engines, i Rolls-Royce.
https://www.facebook.com/skyfuture.deNeprofitna asocijacija Nauka na bini Evrope obezbedila je platformu za nastavnike prirodnih nauka, na kojoj mogu da razmenjuju inovativne koncepte predavanja sa pasioniranim kolegama iz 25 zemalja. Kroz Nauku na bini oni dobijaju inspiraciju za svoja predavanja. Pored Nauka na bini festivala, najvećeg festivala za nastavnike prirodnih nauka, inicijativa nudi treninge za nastavnike, program razmene nastavnika, kao i materijale stvorene od nastavnika za nastavnike. Ultimativni cilj je da se poboljša predavanje prirodnih nauka u šolama i da se ohrabri što više učenika u odluci da se bave naukom ili inženjerstvom. Nauka na bini Evrope okuplja 40.000 nastavnika širom Evrope. Inicijativa je velikim delom podržana od strane Saveza federacije nemačkih poslodavaca u metalnoj i elektrotehničoj industriji i njihove inicijative misli ING.
http://www.science-on-stage.eu/"Komm, mach MINT." ("Go MINT ; Nacionalni pakt za žene koje su u MINT karijeri") je deo državne federalne kvalifikativne inicijative i pokrenut je 2008. godine sa ciljem da poveća interes mladih devojaka za naučne i tehničke smerome i da privuče što više ženskih diplomaca ovakvim karijerama. Ovaj cilj podržava 190 partnera, sa širokim spektrom aktivnosti i inicijativa kako bi posavetovali mlade devojke u njihovim studijama i karijerama. Između ostalog vebsajt nudi i mapu projekata.
http://www.komm-mach-mint.de/
https://www.facebook.com/KommmachMINTNeprofitna fondacija nemačkog telekoma je posvećena poboljšanju STEM edukacije. Nudi projekte za škole i učenike, poput "Junior inženjerska akademija", "Učenje na licu mesta" ili "Grad mladih naučnika". Informiše nastavnike distribuirajući "STEM vesti za nastavnike". Poboljšava treninge za nastavnike (Nemački centar za treninge nastavnika) i podržava učenike osnovnih i srednjih škola i studente univerziteta STEM stipendijama.
http://www.telekom-stiftung.de/dts-cms/
https://www.facebook.com/Deutsche.Telekom.Stiftung
Lifelong Learning ProgrammeProjekat MARCH (MAking science Real in SCHools) je finansiran od strane Evropske komisije. Ova publikacija odražava samo stavove autora projekta, i Komisija se ne može smatrati odgovornom za upotrebu informacija koje su sastavni deo ovog projekta.
British CouncilBritish Science AssociationForum DemokritJungvornwegScience on SocietyEducation Development CentreCiencia VivaCenter for the Promotion of ScienceEducational Radio-Television Directorate, Greek Ministry of Education